Over De Ruijter Aas

Mijn naam is André de Ruijter en ben sinds 2005 actief in de online wereld en zeer breed opgeleid tot senior online marketeer.

Sinds begin 2020 deel ik mijn kennis en ervaring freelance online marketeer/consultant om ondernemingen te ondersteunen bij uiteenlopende online marketing vraagstukken. Lees op deze pagina wat je van mij kunt verwachten en waarmee ik je kan helpen.

André de Ruijter

Wat je van mij kunt verwachten

“Een rustige, open en fijne partner. Geeft altijd een eerlijke en oprechte mening. Draait niet om de hete brei heen en durft de confrontatie aan te gaan. Zonder dat het vervelend wordt! André heeft een hele fijne en open benadering.”

Aldus een van de partners waarvoor ik de website verbeterde.

Daar voeg ik graag zelf nog aan toe dat ik snel en makkelijk tot de kern van problemen kom. Bovendien zorg ik voor een slimme en efficiënte inzet van online tooling.

Ik help ondernemingen met:

  • prioriteiten stellen en de beste volgende stap bepalen
  • huidige activiteiten te optimaliseren
  • statistieken op orde krijgen en begrijpelijk maken
  • implementatie en inrichting van de nodige (veelal gratis) tools
  • conversieoptimalisatie van websites en e-mails
  • ondersteunen en trainen van (junior) online marketeers
  • met trainingen op maat
  • bureaus en specialisten uit te dagen

Het is mijn ambitie om ondernemingen echt te helpen online stappen te zetten. Zonder al teveel vakjargon of “nieuwe” theorieën van hippe goeroes (dat is toch vaak oude wijn in nieuwe zakken). Maar wel met gezond verstand en bovendien met de drive om het echt samen te doen.

Mijn expertises

Noem mij een generalist of allround marketing professional. Alhoewel ik breed inzetbaar ben heb ik ook zo mijn expertises.

Dit deed ik tot nu toe

Waar komt al die ervaring vandaan? Voornamelijk uit de vrijheid die ik steeds heb gehad om mezelf te blijven ontwikkelen. Van affiliate marketeer naar CRO specialist, Productowner Online Lead Generation bij performance based online marketing bureau Daisycon (Part of Linehub) en Senior Online Marketeer bij Unique en USG People The Netherlands.

Daarbij heb ik als ondernemer veel websites ontwikkeld. De eerste sites (toen nog zonder WordPress) waren hobbysites, affiliate-sites en websites voor MKB-ondernemingen.

Vervolgens ontwikkelde ik met WordPress onder andere een online marketingblog, eigen webshops voor kunstgras en deze website die je nu leest.

Hier word ik enthousiast van

Mensen en hun gedrag. Dat is wat mij mateloos intrigeert!
Daarom voelt het internet als een grote speeltuin. Het analyseren van online statistieken, zoek-, scroll-, kijk- en klikgedrag. A/b tests en verbeteringen doorvoeren en tenslotte zorgen dat de hele klantreis perfect is afgestemd op iedere specifieke bezoeker.

Ik word overigens ook heel enthousiast van escape rooms. Met name mijn eigen mobiele escape room, maar dat is een ander verhaal, op een andere website.

“André is een van de meest gepassioneerde marketeers die ik ken. Hij weet snel de kern van de boodschap te doorgronden.

Dit lukt hem zowel met een flinke marketing stack als met hele beperkte middelen. Daarnaast is André snel en slagvaardig in zijn aanpak. Zijn aannames toetst hij middels snelle experimenten en voorziet deze van de juiste onderbouwing. Zijn brede marketingkennis en data-gedreven aanpak zorgen ervoor dat André in staat is snel resultaten te behalen.

Michael, Manager Digital Growth (USG People The Netherlands)